iPhone szerviz sok éves tapasztalattal, garanciával, kedvező áron. Megvárható javítások.

Iphone 5S típushibák

Az LCD a telefon felső részénél mozogni kezd:

Ez egy fizikai sérülés. Oka hogy az LCD és a kijelző körüli keret ragasztása elenged. Kezdetben nem tapasztalunk más hibát, csak egy kicsit zavarhat minket. A későbbiekben viszont ha leejtjük a készüléket sajnos a kijelző azonnal megreped, mivel nem fekszik már fel tökéletesen a keretre, ami megtámasztja azt. Ha tovább várunk és a ragasztás jobban elengedi, gyakori hogy az érintőfelület meghibásodik és akkor kompletten kell majd a kijelzőt cserélni. Érdemes már a legkisebb hibánál orvosolni ezt a problémát.

Bekapcsoló vagy oldalsó gombok hibás működése:

Ezek a gombok szalagkábeleken vannak, és szerkezetük miatt idővel maguktól meghibásodnak. Ilyenkor a felhasználó azt tapasztalja, hogy megváltozik a gomb nyomáspontja vagy egyáltalán nem reagál. 2007-ben találkoztunk először ilyen kialakítású nyomógombokkal mobiltelefonokban. Ezt az akkor még piacvezető Nokia használta először egyik modelljében az 5310-ben. Idővel a ragasztás elmozdul vagy kikopik és szétesik a gomb szerkezete is. Ezek a hibák minden eddigi modellnél előfordulnak, nagyjából másfél, két éves koruktól kezdve. Szinte minden esetben javíthatóak, kivéve ha ázás miatt a készülék alaplapi csatlakozója sérül meg, de ez azért nagyon ritka. Érdekes tény az, hogy semelyik másik neves gyártó (pl: Samsung) nem használ ilyen szerkezetű nyomógombokat, ezáltal nem is romlanak el maguktól. Az Apple tud a problémáról és segít, hogy a hibás készülék továbbra is használható legyen. Ennek egyik példája a virtuális home gomb. Továbbá azzal, hogy a kikapcsolt iPhone-t töltőre dugjuk és az bekapcsol, a bekapcsoló gombot tudjuk helyettesíteni.

A készülék nem veszi fel a töltést:

Gyakori típushiba az új csatlakozóknál. Oka az érintkezők elhasználódása, pára esetén korróziója. Szinte minden esetben javítható az alsó csatlakozó cseréjével. Fontos hogy mindig gyári USB kábelt használjunk, mert ezzel megóvjuk az akkumulátorunkat is, és hosszabb ideig bírja majd az iPhone egy feltöltéssel!

Foltok jelennek meg a kameraképen:

Ezt is természetesen fizikai sérülés okozza. A hátlapi kamera mellett található az 5 felső mikrofonja. Ezt egy szilikon tömítés védi hogy ne tudjon a telefonba jutni a por. Ha ez elmozdul, akkor egyből a kameralencsére kerül a szennyeződés. Sajnos ha nincs eltakarítva rövid időn belül, akkor csak kameracserével orvosolható a hibajelenség.