iPhone szerviz sok éves tapasztalattal, garanciával, kedvező áron. Megvárható javítások.

Iphone 4S típushibák

A készülék nem esett le, de a kijelzője nem mutat képet, a némító gomb hatására rezeg:

Egyre gyakoribb a 4 és 4s modelleknél. Ezt valamilyen alkalmazás probléma okozza, és a leggyorsabban orvosolható. A home (középső) gombot és a bekapcsoló gombot egyszerre kell lenyomni, és kb 12 másodpercig nyomva tartani.Ez egy reset-nek felel meg, újraindítja a telefont és bezárja az összes alkalmazást. A készülék ilyenkor Apple logót mutat, majd újraindul. Ez a leggyorsabb és legolcsóbb javítás, reméljük hogy sokaknak segítünk majd ezzel az információval.

Bekapcsoló vagy oldalsó gombok hibás működése:

Ezek a gombok szalagkábeleken vannak, és szerkezetük miatt idővel maguktól meghibásodnak. Ilyenkor a felhasználó azt tapasztalja, hogy megváltozik a gomb nyomáspontja vagy egyáltalán nem reagál. 2007-ben találkoztunk először ilyen kialakítású nyomógombokkal mobiltelefonokban. Ezt az akkor még piacvezető Nokia használta először egyik modelljében az 5310-ben. Idővel a ragasztás elmozdul vagy kikopik és szétesik a gomb szerkezete is. Ezek a hibák minden eddigi modellnél előfordulnak, nagyjából másfél, két éves koruktól kezdve. Szinte minden esetben javíthatóak, kivéve ha ázás miatt a készülék alaplapi csatlakozója sérül meg, de ez azért nagyon ritka. Érdekes tény az, hogy semelyik másik neves gyártó (pl: Samsung) nem használ ilyen szerkezetű nyomógombokat, ezáltal nem is romlanak el maguktól. Az Apple tud a problémáról és segít, hogy a hibás készülék továbbra is használható legyen. Ennek egyik példája a virtuális home gomb. Továbbá azzal, hogy a kikapcsolt iPhone-t töltőre dugjuk és az bekapcsol, a bekapcsoló gombot tudjuk helyettesíteni.

Halk hangszóró hang hívásnál:

A hangszóró nyílásánál található védőrács elszennyeződése okozza, ami aztán a hangszóró membránjának sérüléséhez vezet. Jó tanács, hogy néha egy száraz fogkefével ha eltakarítjuk ezt, nem lesz vele problémánk.

Nincs hang de hívásnál csörög:

Sajnos ebben az esetben a készüléket folyadék érte. Ha a töltéscsatlakozója kapott nedvességet az iPhone azt érzi, hogy zeneállványra csatoltuk és ezért az alsó csatlakozón adja le a hangot. Ha a headset csatlakozó felől ázott, az iPhone azt érzi, hogy bedugtuk azt, ezért nem ad ki hangot. Egyébként ezekben a csatlakozókban vannak indikátorok is, melyek elszíneződése jelzi, hogy a telefont vízkár érte. Ha az indikátorok nincsenek elszíneződve, fennáll egy harmadik probléma lehetősége is. Ez az audio IC hibája, amin nagy fizikai hatás miatt (pl: esés) felszakad az alaplapról. Mivel ez egy alaplapi probléma, nehezen vagy egyáltalán nem javítható, és nagyobb költségekkel is jár.

Wifi-t nem lehet használni:

Ennek a problémának két oka lehet. Az első, ha be tudjuk kapcsolni de csak nagyon közelről talál jelet a routerhez, akkor a wifi antennája sérült, de ez elég ritka. A másik lehetőség sajnos tényleges és gyakori típushiba: a wifi vezérlő IC alaplapi sérülése. Eséstől vagy ütéstől keletkezik. Akkor van a telefonnak ilyen baja, ha nem tudjuk a wifi gombot a menüjében elhúzni, tehát nem tudjuk bekapcsolni azt. Ilyenkor minden esetben cserélni kell az IC-t, ez sajnos egy költségesebb javítás, mivel nem alkatrészt cserélünk, hanem az alaplapot kell javítanunk. Szinte minden esetben javítható.

Sárgás folt jelenik meg az iPhone kijelzőjén:

Sajnos ez egy fizikai sérülés. Akkor találkozhatunk ilyennel, ha a készülékünket sugárzó hő éri. Az LCD és az üveg között megolvad a ragasztóréteg és sárgás folt jelenik meg a kijelzőnkön. Ezt csak komplett LCD cserével lehet ezt eltüntetni. Nem csak garanciaidőn túl találkoztunk ilyennel, de természetesen az Apple azonnal kicseréli a készüléket, ha kevesebb mint 1 éves.