iPhone szerviz sok éves tapasztalattal, garanciával, kedvező áron. Megvárható javítások.

Iphone 4G típushibák

A készülék nem esett le, de a kijelzője nem mutat képet, a némító gomb hatására rezeg:

Egyre gyakoribb a 4 és 4s modelleknél. Ezt valamilyen alkalmazás probléma okozza, és a leggyorsabban orvosolható. A home (középső) gombot és a bekapcsoló gombot egyszerre kell lenyomni, és kb 12 másodpercig nyomva tartani.Ez egy reset-nek felel meg, újraindítja a telefont és bezárja az összes alkalmazást. A készülék ilyenkor Apple logót mutat, majd újraindul. Ez a leggyorsabb és legolcsóbb javítás, reméljük hogy sokaknak segítünk majd ezzel az információval.

Bekapcsoló vagy oldalsó gombok hibás működése:

Ezek a gombok szalagkábeleken vannak, és szerkezetük miatt idővel maguktól meghibásodnak. Ilyenkor a felhasználó azt tapasztalja, hogy megváltozik a gomb nyomáspontja vagy egyáltalán nem reagál. 2007-ben találkoztunk először ilyen kialakítású nyomógombokkal mobiltelefonokban. Ezt az akkor még piacvezető Nokia használta először egyik modelljében az 5310-ben. Idővel a ragasztás elmozdul vagy kikopik és szétesik a gomb szerkezete is. Ezek a hibák minden eddigi modellnél előfordulnak, nagyjából másfél, két éves koruktól kezdve. Szinte minden esetben javíthatóak, kivéve ha ázás miatt a készülék alaplapi csatlakozója sérül meg, de ez azért nagyon ritka. Érdekes tény az, hogy semelyik másik neves gyártó (pl: Samsung) nem használ ilyen szerkezetű nyomógombokat, ezáltal nem is romlanak el maguktól. Az Apple tud a problémáról és segít, hogy a hibás készülék továbbra is használható legyen. Ennek egyik példája a virtuális home gomb. Továbbá azzal, hogy a kikapcsolt iPhone-t töltőre dugjuk és az bekapcsol, a bekapcsoló gombot tudjuk helyettesíteni.

Home (középső) gomb hibás működése:

Az iPhone 4-nél talán a leggyakoribb probléma amivel megkeresnek minket. Oka, hogy a külső látható nyomógomb peremén idővel szennyeződés kerül a belső nyomógomb fóliára. Ez miatt nem tudja a szerkezete zárni az áramkört és azt tapasztaljuk, hogy egyre rosszabbul, vagy már egyáltalán nem működik.A következő modellekben az Apple egy szilikon alátéttel küszöbölte ki ezt. Szinte minden esetben tökéletesen javítható.

Halk hangszóró hang hívásnál:

A hangszóró nyílásánál található védőrács elszennyeződése okozza, ami aztán a hangszóró membránjának sérüléséhez vezet. Jó tanács, hogy néha egy száraz fogkefével ha eltakarítjuk ezt, nem lesz vele problémánk.

Nincs hang de hívásnál csörög:

Sajnos ebben az esetben a készüléket folyadék érhette. Ha a töltéscsatlakozója kapott nedvességet az iPhone azt érzi, hogy zeneállványra csatoltuk és ezért az alsó csatlakozón adja le a hangot. Ha a headset csatlakozó felől ázott, az iPhone azt érzi, hogy bedugtuk azt, ezért nem ad ki hangot. Egyébként ezekben a csatlakozókban vannak indikátorok is, melyek elszíneződése jelzi, hogy a telefont vízkár érte. Ha az indikátorok nincsenek elszíneződve, fennáll egy harmadik probléma lehetősége is. Ez az audio IC hibája, amin nagy fizikai hatás miatt (pl: esés) felszakad az alaplapról. Mivel ez egy alaplapi probléma, nehezen vagy egyáltalán nem javítható, és nagyobb költségekkel is jár.

Sárgás folt jelenik meg az iPhone kijelzőjén:

Sajnos ez egy fizikai sérülés. Akkor találkozhatunk ilyennel, ha a készülékünket sugárzó hő éri. Az LCD és az üveg között megolvad a ragasztóréteg és sárgás folt jelenik meg a kijelzőnkön. Ezt csak komplett LCD cserével lehet ezt eltüntetni. Nem csak garanciaidőn túl találkoztunk ilyennel, de természetesen az Apple azonnal kicseréli a készüléket, ha kevesebb mint 1 éves.